Bij Kraamzorg Anne besteden we veel aandacht aan de borstvoeding. Het is een fantastische start voor jou en je baby. Borstvoeding bevat alles wat een baby nodig heeft voor een goede groei en ontwikkeling. Behalve noodzakelijke voedingsstoffen bevat moedermelk belangrijke afweerstoffen die de baby beschermen tegen allerlei ziekten. Daarnaast is het zeer goed verteerbaar, zorgt het voor goede hersen-, kaak- en spraakontwikkeling. Borstvoeding heb je snel bij de hand, is altijd hygiënisch, op de juiste temperatuur en van de juiste samenstelling.

We helpen je graag bij het maken van een goede keuze. Wij geven je alle objectieve informatie over de voor- en nadelen van borst- en flesvoeding. Ook begeleiden en ondersteunen we je bij jouw keuze.

Ongeacht de keuze voor borst- of flesvoeding, elke baby heeft recht op een optimale start in het leven. Baby’s worden allemaal met dezelfde behoeften en voedingsreflexen geboren, het maakt dan ook niet uit met welke voeding je van plan bent je baby groot te brengen. Huidcontact, aandacht, interactie met je baby en voeden op verzoek is bij alle baby’s belangrijk. Een baby kan zich optimaal ontwikkelen als hieraan voldaan wordt.

Kraamzorg Anne is in het bezit van het WHO/UNICEF-certificaat voor borstvoeding. Soms kan het zijn dat je door bepaalde omstandigheden geen borstvoeding kunt of wilt geven.  Dan is flesvoeding een goed alternatief. Onze kraamverzorgenden worden jaarlijks geschoold, zodat ze je goed kunnen begeleiden bij het geven van borst- of flesvoeding.