Zorg uit vertrouwde handen, zorg uit ons hart!

Babymassage

Huidcontact

Met huid op huidcontact leert u uw baby te genieten van deze positieve aanrakingen. De huid is namelijk een van de belangrijkste zintuigen waarbij veel bijzondere sensaties worden waargenomen. Tijdens deze cursus leert u hoe u middels fijne (massage) technieken uw baby kunt masseren, oppakken (roterend), inbakeren en dragen. Een babymassage draagt bij aan een veilige hechtingsrelatie tussen u en uw baby.

Lichaamstaal van een baby

Verder leer u de lichaamstaal van uw baby beter begrijpen, hierdoor is het mogelijk om goed in te spelen op signalen van uw baby. Uit onderzoek is gebleken dat baby’s ook daadwerkelijk baat hebben bij een massage. Baby’s die gemasseerd worden, zijn sneller alert, nemen sneller toe in lichaamsgewicht, slapen beter en zijn emotioneel en lichamelijk beter ontwikkeld dan baby’s die niet worden gemasseerd.

IAIM-methode

Tijdens deze cursus wordt er gewerkt met de IAIM-methode (International Assocation of Infant Massage), waarbij baby’s al vanaf de geboorte gemasseerd mogen worden. Ook de allerkleinsten kunnen namelijk genieten van aanrakingen en warm contact. Vooral couveusebaby’s zijn gebaat bij massages omdat zij negatieve associaties hebben ervaren met aanrakingen in de couveuse. Met liefdevolle massages maak je de aanrakingen weer positief. Onze kraamverzorgenden zijn getraind om tijdens de kraamperiode een voorproefje van de IAIM-massage te geven.

Alle cursussen

Bekijk het volledige overzicht aan cursussen

Logo Iedereen HBO
HKZ logo twee
logo sbb